Wszystkie kategorie

Working holiday w Nowej Zelandii

  • Podczas Working Holiday w Nowej Zelandii, takie widoki będą Waszą codziennością!
    Podczas Working Holiday w Nowej Zelandii, takie widoki będą Waszą codziennością!
  • Auckland - stolica Nowej Zelandii. To tutaj zacznie się Wasza przygoda.
    Auckland - stolica Nowej Zelandii. To tutaj zacznie się Wasza przygoda.
  • Na pewno nie będzie problemu ze znalezieniem pracy w okolicznych farmach.
    Na pewno nie będzie problemu ze znalezieniem pracy w okolicznych farmach.
  • ...lub barach, kawiarniach, czy restauracjach. Przygotujcie swoje CV!
    ...lub barach, kawiarniach, czy restauracjach. Przygotujcie swoje CV!
  • Będąc w Nowej Zelandii, koniecznie wypożyczcie auto lub kampera i wybierzcie się na roadtrip życia!
    Będąc w Nowej Zelandii, koniecznie wypożyczcie auto lub kampera i wybierzcie się na roadtrip życia!
  • Nie trzeba chyba wspominać, ILE atrackji czeka na Was w Nowej Zelandii!
    Nie trzeba chyba wspominać, ILE atrackji czeka na Was w Nowej Zelandii!

Wycieczka do Nowej Zelandii wiąże się z piękną dziką naturą, czasem spędzonym na świeżym powietrzu oraz aktywnością fizyczną. Skok na bungee, rafting, spływy kajakowe, narty, a nawet wspinaczka na lodowcach - to tylko kilka z rzeczy, które warto aby znalazły się na Waszej liście. Co lepsze, jeśli macie pomiędzy 18 a 31 lat, możecie pogodzić taką podróż z legalną pracą w Nowej Zelandii!

Kombinacja podróżowania oraz pracy to idealna możliwość doświadczenia prawdziwego życia w Nowej Zelandii, a jednocześnie pokrycia kosztów takiej podróży. 

Po otrzymaniu wizy i dotarciu na koniec świata, czeka Was jeszcze organizacja wielu spraw administracyjnych takich jak założenie konta bankowego, czy numeru podatkowego. By umilić sobie początek przygody, warto pomyśleć o pakiecie startowym KILROY'a oraz pomocy naszych ekspertów.

Pakiet startowy "Working Holiday w Nowej Zelandii" zawiera:

  • 3, 4 lub 7 nocy w jednym z centralnie położonych hosteli w Auckland (śniadanie wliczone); do wyboru pokoje dwu- lub wieloosobowe;
  • Transport z lotniska do hostelu;
  • Porada dotycząca podróży do/po Nowej Zelandii;
  • 12-miesięczne członkostwo w "New Zealand Job Search";
  • Pomoc w założeniu konta bankowego;
  • Pomoc w zorganizowaniu numeru podatkowego;
  • Godzina dostępu do internetu;
  • Sesja informacyjną na temat życia i pracy w Nowej Zelandii;
  • Podręcznik na temat pracy w Nowej Zelandii "Work NZ";
  • Karta SIM Vodafone;
  • Formularz założenia numeru podatkowego;
  • Formularz założenia konta bankowego;
  • Miesięczna możliwość przechowania bagażu;
  • Usługi pocztowe;
  • Bon na drinka w barze Globe;
Jesteś zainteresowany/a pakietem startowym?
Napisz do nas!

Aplikacja o wizę Working Holiday Scheme w Nowej Zelandii 

1.   Wymagania

Zgodnie z informacjami podanymi na stronie Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, o wizę / udział w programie Zwiedzaj i Pracuj w Nowej Zelandii mogą aplikować obywatele Polski, którzy spełniają następujące wymagania:

  • w momencie składania wniosku o wizę mają ukończone osiemnaście 18 lat, lecz nie ukończyli jeszcze trzydziestu jeden 31 lat;
  • nie zabierają ze sobą osób towarzyszących pozostających na ich utrzymaniu (np. dzieci)
  • posiadają ważny paszport, który zachowa ważność przez okres nie krótszy niż 90 dni po zakończeniu planowanego pobytu;
  • posiadają bilet powrotny, bilet na dalszą podróż lub wystarczające środki, by zakupić taki bilet;
  • posiadają wystarczające środki na własne utrzymanie w trakcie programu (w razie braku możliwości pracy)
  • spełniają wymogi zdrowotne, określone w przepisach prawnych Nowej Zelandii
  • posiadają ubezpieczenie zdrowotne, obejmujące opiekę szpitalną;

2.    Proces

O wizę aplikuje się przez Internet, korzystając z oficjalnej strony Immigration New Zealand.

Obecnie proces aplikacji jest zamknięty.

Kolejna pula wiz Working Holiday Scheme na rok 2017/2018 będzie dostępna od 17 lutego 2017 od godziny 10:00 (czasu NZ).

Niestety dostępne jest jedynie 100 wiz, a zainteresowanie rośnie z roku na rok!

Trzymamy za was kciuki!

Jak pogodzić pracę z podróżowaniem po Nowej Zelandii?

Visa Working Holiday daje możliwość pracy oraz mieszkania przez 12 miesięcy w Nowej Zelandii. Istnieje również możliwość przedłużenia pobytu o 3 miesiące. Warunkiem jest jednak 3-miesięczny staż pracy na farmie podczas żniw.

By rozpocząć pracę w szpitalu, szkole lub przedszkolu, należy mieć przy sobie wszelkie wymagane badania oraz zaświadczenia zdrowotne.

Work & travel w Nowej Zelandii będzie niezapomnianym doświadczeniem, podczas którego, będziecie mieli okazję poznać wspaniałe kultury kiwi i maori, jak również poszerzyć własne horyzonty i zdobyć mnóstwo nowych umiejętności.

Jak znaleźć pracę w Nowej Zelandii?

Wiele ofert pracy dla backpacker'ów możecie znaleźć na tej stronie internetowej. Z uwagi na wysokie zainteresowanie, polecamy wysyłać aplikacje, jak tylko dostaniecie wizę. 

Potrzebujesz porady odnośnie Working Holiday?
Napisz do nas!

 

Kliknij tutaj, by dowiedzieć się więcej o Nowej Zelandii.

Kontakt